Ga naar de inhoud

Terug in de tijd

Belangrijke Nederlandse gebeurtenissen. De Canon van Nederland is een overzicht van belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van Nederland.

Oude tv-programma’s. Op TV van Toen kijkt u nog eens naar fragmenten en volledige afleveringen van tv-programma’s van vroeger.

Archiefstukken doorzoeken. Op Archieven.nl staan honderden kilometers aan archiefmateriaal om lekker te doorzoeken.

Oude tijdschriften, kranten en boeken. In Delpher staan miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die u allemaal woord voor woord kunt doorzoeken.

Websites van vroeger. Benieuwd hoe de site van SeniorWeb er in 1999 uitzag? Of wat er op de webpagina van de Consumentenbond stond, zo’n twintig jaar geleden?

Websites van vroeger via Wayback Machine

Het verre en recente verleden. In het Nationaal Archief vindt u antwoord op
vragen over onze geschiedenis en samenleving.

Verhalen uit de Nederlandse geschiedenis. Het Geheugen van Nederland geeft verhalen uit de Nederlandse geschiedenis een podium.

Alles over de Tweede Wereldoorlog. Wie geïnteresseerd is in de Tweede Wereldoorlog moet zeker een kijkje nemen op Netwerk Oorlogsbronnen.

Topografische geschiedenis. Maak op Topotijdreis.nl een tijdreis door meer dan 200 jaar topografie van Nederland. Al op 18 februari 1815 werd het Topographisch Bureau opgericht.

Atlas van de Romeinse tijd. Vici.org is de archeologische atlas van de oudheid, een soort Wikipedia van de Romeinse tijd. Deze site is gevuld met vijftigduizend items uit die tijd.

TV van lang gelee. Kijk in zoeken in beeld en geluid.